Friday, March 27, 2009

cari kerja


dah sebulan 2 minggu tak menggunakan evoiz..(evoiz ni macam phone card untuk call malaysia.)

boleh tahan la jugak..

so tadi,tetibe rasa macam nak call my cousin..update gossip-gossip terkini..

kebetulan pulak hari ni cuti..

so..

fatin : hello,sapa ni?
saya : hello,assalamualaikum,ni balai polis ke?
fatin : tak..siapa ni?
saya : (diam sekejap)
fatin : hello..hello..

fatin letak..saya tak leh sambung cakap..sebab nak tergelak lepas dengar suara dia macam agak gelabah..mana taknya..dah la tepon time maghrib..huhu

so saya try lagi sekali..tapi kali ni bukan dia yang angkat..

kawan fatin : hello,sape ni?
saya : fatin ada??
kawan fatin : ni siapa?
saya :sedara dia yang paling cun dalam dunia
kawan fatin: (time ni dia passing fone dekat fatin) cakap..budak ni kata "sedara yang paling cun dalam dunia"

kat situ dengar suara fatin cakap "..ishh..taknak la..takuttt.."

letak..

saje je nak kaco-kaco orang..
takde keje..

moral of the story: apabila kita tiada kerja..marilah kita cari kerja

13 comments:

ekramhakim~ said...

huhu..ni bukan sedara paling cun,ni sedare paling kejam kat dunia..

takleh bla langsung..hoho..

Saya said...

ahaha..

xpela..tanda silaturrahim..

13may said...

hahha haha hahha

memang tadak keja sungguh :P

Saya said...

ngeh3..

sbb xde kerja..jadi..marilah kita "kerjakan" dia...ekekke

Biru said...

lebih baik awk tepon akak wat camtu. boleh akak layan lama2 skit. padan muke nanti kredit bnyk hilang. ngeh2.

Saya said...

ahaha..

kalau tepon akak kene hari ahad..sbb freeeee..gune tepon umah..huhu

drNO said...

kalau xde keje sgt, meh nk bg keje. byk keje kosong sini. hehehheh

miSz.haNie said...

hahaha...
seb baik dia x jwb..
"oo..sedara kandang no 13 ke..?"
hahahaha

nakal sungguh!

aku said...

haha..idea bijak...

Saya said...

DrNo : memang tgh cari kerja ni?betul ke ada keje kosong??bestnyeee..

Saya said...

misz hanie: ngeh3..boring2..semua mende layan..ekeke

Saya said...

aku : ade lagi bijak..nanti aku bgtau..huhu

haziq said...

blog ni besssssss.. :D