Saturday, March 21, 2009

~TAG~

hek eleh luu..apsal tak update2 blog?

kenapakah saya tidak meng"update" blog?

a) MALAS
b) elektrik takda
c) masalah internet
d) semua yang diatas

jawapannya adalah D..semua yang diatas..sebenarnya nak update hari Ahad,tapi dapat jemputan dari kawan.(saya belajar buat roti waktu kat rumah dia) so tunda hari Isnin,tapi tetibe "MALAS" telah menyerang saya.Habis mata saya lebam-lebam.Teruk betul la "MALAS" ni.Kesian saya..

bila hari Selasa,tetiba je rumah kami black-out.Memang gelap-gelita.Satu kampung gelap.Sebenarnya area rumah saya pon nak join "Earth hour" tapi terawal pulak.dan bukan setakat sejam tiada elektrik.tapi berjam-jam.adoiiii..

Hari Rabu,Khamis,dan Jumaat,internet umah kami buat pasal pulak..pada hari-hari ni,saya dan rumate saya tersangatlah rajin.Boleh dapat anugerah pelajar cemerlang nih.Bangun awal,tidur awal,gi kuliah awal..rajin tak kami??tu tak cukup lagi..yang tak daya tu,buku yang saya beli 3 bulan lepas berjaya saya habiskan dalam masa sehari.(kalau tak,baca 2 baris,dah berdengkur.)

Tadi barulah orang "telekom" tu datang repair internet rumah kitaorang..bila ada internet,rasa macam maju kehapadan pulak..egegeg..

Thanx to encik "mustaffami" sebab tag saya..

setelah menelek dan menilai gambar..rasenya gmbr ni la yang paling menepati ciri-ciri yang telah ditetapkan..

gambar ni time mak datang tahun lepas.kiteorang dekat Al-hambra,Spain.Seriously time ni teramat lah penat.Lama jugak kiteorang rehat.Mak stress je sebab dia baru tau yang kamera dia takda bateri..ni pon tumpang camera untie Zaharah.Nasib baik bateri camera Untie Zaharah full sebelum kami ke Al-hambra.Mak tau bateri dia "kong" bila elok-elok je masuk entrance Al-hambra.Hehe..memandangkan kiteorang rehat terlalu lama (woo..letih tu nak jalan),kiteorang terlepas nak masuk taman yang last sekali..Tapi tak kesah sangat sebab dalam tu takda ape-ape sangat.cuma tempat kubu peperangan and penjara-penjara zaman dulu.

Cuba korang tengok kat gambar tu.Beg mak kembung.hehe..beg tu banyak berbakti kat kitaorang.Macam beg Doremon pulak.Ade macam-macam sumber "tenaga" tuuu.kalau haus je "maaaakkk,nak air"..ehehe..kalau lapar.."maaaakkk..lapar laaa"...tapi kalau cakap "maaakk nak duit"..bersedialah menerima serangan..


tapi apa-apa pon..trip tu memang best..

to mak saya..makkk..tahun ni taknak datang sini lagi ke??

to kak ain.shahir,abg shezal and abg sheman..KUMPUL duit kalau nak datang sini..!

5 comments:

ekramhakim~ said...

kempen bergelap seluruh rabat la..ekeke..

best makan kedai lubnan??hoho...

Saya said...

ekramhakim~

tu la pasal..sabar je la..

erm..best la jugak..tapi akan jadi lagi best klu xyah bayar..ekekek

ekramhakim~ said...

kedai bangla pon kena bayar kak...hukhuk..

Saya said...

alaaa..tgh sengkek2 ni..kalau kene hulurkan duit..memang pedih..~~huhu

haziq said...

rajin betul join Earth Hour ye.. start awal pulak tu..

bumi menangis sbb terharu.. eheheheh..