Wednesday, March 4, 2009

{help..! I'm in LOVE}

yes..I'm in love..seriously..now i understand how it feels like to be at the "lala-land" or "cloud nine".Mandi tak basah,tidur tak lena.Asyik teringat je.Tiap-tiap malam memikirkan cara-cara untuk mendapatkan dia.Asalnya ni kira macam love at first sight la.Kisahnya macam ni..

Ada satu malam ni,Kak ain (my sister) ajak keluar untuk pergi seven-eleven.Tetibe malam tu teringin pulak nak minum "slurpy".So,kiteorang pon pinjam kereta mak.Mula-mula mak susah jugak nak bagi kiteorang keluar sebab dah malam.Lagipun bukan penting sangat.Kak ain suruh saya pujuk mak (bab pujuk-memujuk ni..bagi kat den..baru lepas dapat PhD kat jurusan ni..eceh..).

Setelah mak tengok muka kesian kami,dia pon benarkan.Tapi dia cakap dengan satu syarat "jangan lepak-lepak tempat lain pulak"..Kami jawab "orait mother.."

Time mak bagi pinjam kereta tu,ishh tak tahu la..gembira betul la dapat keluar..rasa macam..ishh..susah betul la nak cakap..tapi memang gembira la..

So sampai je kat simpang empat area sekolah menengah yang dekat rumah tu,kak ain berhenti..sebab bagi laluan kat kereta lain.Dan pada saat itu la saya terlihat dia.Time tu wa cakap sama lu..mau meletop jantung ni..Indahnya ciptaan ni..Subhanallah..

Kak ain pelik je kenapa saya diam..(dia takut jugak kalau saya ternampak mende-mende yang bukan-bukan)..Saya sebenarnya terkesima,terkedu,terkejut dan macam-macam lagi.

Saya nak jugak bagitahu kat kak ain tentang apa yang saya nampak,tapi saya segan.Takut kak ain kata saya ni gatal.So baik saya diam..simpan je perasaan ni..

Kini,dah 5 tahun masa berlalu.Saya masih tak dapat nak melupakan dia.Saya cakap dengan diri saya,kalau ada jodoh saya dengan dia..adalah tu..kalau takde..saya redha..Dan saya tahu,kalau saya takda jodoh dengan dia..mungkin ada hikmah..tapi saya tak pernah berhenti mengharap.

Saya pernah je cuba untuk melupakannya..tapi tak tahu la kenapa,setiap kali saya cuba,dia mesti datang kembali menghantui hidup saya..agaknya inilah yang dinamakan "CINTA"

















ooo..lupe pulak..saya sempat curi ambil gambar dia..ni ha dia..tak tahu la bagi orang lain tentang dia(ish..takut pulak nak bagi gambar ni)..tapi bagi saya dia memang pujaan hati saya..



























ni la cinta hati saya..kereta idaman saya..(Jaguar S type R)..agak-agaknya la kan..saya ada harapan tak untuk memiliki dia??

16 comments:

Biru said...

keke. akak tau dr awl cite lg yg 'cinta' tu bkn awk nak maksudkan dgn org. sbb kalau dh 5 thn awk masih tak leh lupakan dia, sedangkan skrg awk dh ada cinta pd org a.k.a manusia..

Saya said...

ceh akak "BIRU" ni..pandai2 je ckp sy ade cinta pada org..ngeh3.mana ade r..

betul ape..time 5 thn lps,sy br form 4..sy ni kan setia org nye..eceh..!

CikYana(",) said...

dh mmg setiap 4Mac
terengganu cuti uMuM lor
sempena ari pertabaLan suLTan tganu

Shinju said...

gatal...!

dengan kereta pun boleh cair..hik hik

Saya said...

ko ape tau..ko budak kecik lagi..!

dah2..gi main jauh2

Biru said...

haah, awk mmg setia. dr thn pertama hingga thn ketiga, tetap dgn cinta yg sama. eh, mak angkat tu kan ada pesan kat awk suh bertny2 khbr dgn dia. awk buat tak? keke.

Saya said...

hahah..nakal tol akak "biru" nih..cubit gigi kang..

senorita nadya said...

chanteknya cinta kamu tu.
insyaAllah klo de rezki ade la pluang.
tp dlm m'sia cam payah jek nk pki kete tu.
n pecuri pnye mate pon x henti tgok.

Saya said...

ngeh3..tu la..nk suruh pencuri2 sekalian pakai blind so that nnt diorg sumer mcm xnmpk la..konon2

Ajwin Ajeera said...

e'eleh.
kete ni..
dh ada dh.
hahaha

Saya said...

laaa..dah ade dah ke..x ckp..klu tak leh gi ronggeng2..

miSz.haNie said...

weeewiiitt...
nk ngorat jgk la..
"hensem" sungguh :P

Saya said...

hensem kan??tu la pasal..tengah atur strategi macam mane nak ngorat dia nih..!

Bonda said...

Ha!
Nasib baik aku baca sampai habis.. kalu tak dh bagi penumbuk dah!

-Kak Ain-

Saya said...

mak datok..garang gilak makcik ni..

ala...kalau ko tumbuk aku pon kene tunggu lagi 11 bulan..ngeh3..

haziq said...

hahahah.. entah2 mmg nmpk jejaka ensem.. saje je nk cover line.. huhuhu..