Saturday, May 22, 2010

Sambung belajar


asalamualaikum..

Saya risau..

Kelmarin,saya pergi satu "muassasah" ni..kira macam tempat belajar tapi khas untuk post-graduate.Saya nak risik-risik pasal macam mana nak sambung belajar kat sana.Ada kawan saya dari Syria rekemen saya untuk pergi sambung belajar kat sana.Kelebihan belajar kat tempat tu banyak la jugak.Tempat cantik,belajar guna komputer,ada library,dapat biasiswa tiap-tiap bulan lebih kurang RM700.Muassasah ni namanya Darul Hadith dan tempat ni under kuasa Raja Morocco.

Saya macam tertarik nak belajar sini bukan sebab dapat biasiswa tu..tapi sebab environment dia yang menarik.Macam Malaysia.Bila pergi je macam bersemangat nak belajar.Tapi belajar kat sini memang strict.Tiap2 kelas amik hehadiran.Kalau ponteng lebih 5 hari kene buang serta-merta.Belajar dari pukul 8 pagi hingga 6 petang.

Lepas tu kalau belajar kat tempat tu kene struggle sikit since lecturer dia diajar untuk mengajar tak bagi muka kat student biarpon dia bangsa asing..Belajar dalam 100% bahasa Arab.Satu sem ada 16 subjek.Wajib belajar bahasa ibri (bahasa yahudi),french,english..

Saya ada tanya pendapat seorang student Indonesia yang belajar kat situ..Dia kata kalau kental nak belajar sini..silakan.Sebab sini tak seperti apa yang anti jangkakan.. (tetibe seram pulak..hukhukhuk)

Lepas dah tengok-tengok tempat tu,saya dengan Azma (junior saya) pi pekena syawarma dekat area muassasah tu..Setakat ni syawarma kat situ memang terbaik..!syawarma ni kira macam kebab la..saya siap bawak sos cili pineapple dalam beg lagi semata-mata nak pergi makan syawarma kat situ..

siap beli take away lagi..ahha...ni la sos yg menjadi pujaan hatiku..!

6 comments:

cemomoi said...

ups, panjangnya waktu belajar... kepala sendat dibuatnya... apa pun semoga sukses dalam studi

gambar kebab tu lain macam sikit nampak cam kek gulung je

+akufobia+ said...

erkk.pengsan otak.tapaukan bawa balik malaysia sikit.nak rasa.

Siti Sarah said...

woi!! nnt blanje aku lgi!!! :D

Saya said...

cemomoi :

tu la..tapi kat sini mmg style bljr lama2 pon..doakan sy yea..

laa..syawarma tu leh dikata kek..hukhukhu

Saya said...

aku fobia :

boleh..takut kang x jadi bentuk asal kang

Saya said...

sarah :

ko abis exam boleh je..xde hal..!