Tuesday, May 18, 2010

jalan-jalan lagi


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...


Dah sekian lama saya tak keluar rumah jalan-jalan.Lepas kawan-kawan saya balik Malaysia,saya hanya keluar untuk pergi kelas perancis,pergi usrah,pergi rumah kak rahmah.Sampai kan nak keluar pergi kedai pon malas.

Hampir sebulan lebih jugak saya duduk je kat rumah.Nak keluar rumah je takde mood sebab takda geng and takde orang nak teman.Junior-junior saya bila balik kelas diorang dah penat.So malas nak ajak diorg.Dua minggu lepas (hari khamis) saya terpaksa keluar sebab nak amik kad pengenalan yang hampir sebulan siap dan saya tak pergi amik lagi..(hehe..MALAS LA NAK PERGI AMIK..!!!)

bila keluar je..fuhhh..macam ada nafas baru..dah alang-alang keluar,saya gi makan sorang-sorang kat kedai makan Thai fav saya (sebab teringin nak makan sushi udang tempura)..sedaaap..sambil tu duduk-duduk baca buku,dah sejam baru balik rumah..ekekek

So hari Jumaat hari tu,Sarah call saya tanya saya busy tak weekend ni sebab nak ajak jalan-jalan dekat Rabat.(wah,saya on je..ehehe)..

Kiteorang pergi souk (setiap bandar kat Morocco ni ada souk khas diorang tapi barang lebih kurang sama je)..Lepas pergi souk,ke Oudaya,Jalan sepanjang laut.then terus ke aswak salam (kire macam supermarket kat Morocco ni) sebab kat aswak salam ada jual barangan Malaysia.

~Cantikkan laut..tenang je ~


saya nak kejar beli sos pineapple tu.Sedaaaap..hilang rindu dekat cili sos Malaysia.Lepas dah membakar duit dekat market tu,kiteorang naik tingkat atas sebab nak makan makanan Asia.Dish yang Sarah amik tu sedaaaap..Rasa macam satay tapi takde serai..Tapi tak boleh lawan satay Malaysia la..Saya macam biasa sibuk dengan sushi saya dengan mee goreng makanan laut.


makan mende alah wasabi ni rase macam nak pecah hidung..ekekek..terus attack kat otak..tapi sedaap..huhu..

boleh la nanti beli mende ni..kalau anak murid nak tido dlm kelas..masak la korang..eheheh

okla..

senyum..!

14 comments:

sizukaDeboss said...

haha guna wasabi dalam kelas.bijak bijak.*wink~

Saya said...

hakhakhak..terfikir bile makan mende alah tu..setiap kali masuk mulut macam nak luruh hidung ni..

::dazlaila:: said...

perghhhhh........

Saya said...

burp..~~
alhamdulillah..

cemomoi said...

wuih cantik tempat ni... makanan tu nampak cam sedap tapi tak tau le tekak melayu ni bole terima ke dak?

A f i q said...

laut tu sgt cntiklah~
mmg nampak tenang...
teringin plak nk pergi sane.
huhu :)

✿nenek moden✿ said...

huhu..bestnyee leh gi jalan2...
suka sushi??huhu..adeh..ni org m'sia ke jepun??hehehehe

Saya said...

cemomoi :

makanannye boleh tahan..macam shushi ni mmg sedap..tapi mee goreng makanan laut tu x berapa sedap boleh bagi C+ je..

Saya said...

Afiq :

Cantik~~Dulu tu tempat askar2 diorg nak lawan2..

meh la dtg sini..

Saya said...

nenek moden :

erk..ni suke sbb time first year jatuh cinta kat cite2 korea..tu la pasal tersuke kat sushi..

tapi sy mmg org melayu tulen..HIDUP BELACAN..!!

+akufobia+ said...

nak merasa wasabi tapi tak terasarasa lagi.sob.

Bonda said...

Sedap nyer..

Cantikla pantai2 tu.. oh anyway.. mak kasi green light balik mesia.. ha boleh la makan satay.. tp 3 cucuk ayam, 2 cucuk beef... tu jer..

Saya said...

aku fobia..

fuh kalau dapat rase wasabi..mau mcm kene renjatan elektrik..waahahahha

Saya said...

Bonda a.k.a kak ain..


tu la..org suh kumpul duit dtg sini taknak..!

makan satay 5 cucuk je..ape dapat..lekat celah gigi je..!