Saturday, May 30, 2009

tembikai gajah

erm..seperti yg dijanjikan,berjaya jugak saya tangkap gambar tembikai..ehehe..

tadi planning nak gi pasar..sebab lauk dah nak habis..tetibe teringin nak beli yogurt..kalau kat kedai diorg jual brand danone..kan barang2 ni tengah boikot..so kene la rajinkan diri untuk gi supermarket sebab ade byk brand yogurt..alang2 beli barang dapur kat sana je..tapi tak beli ayam kat sebab mahal..sekilo ayam harga 24dh (lebih kurang rm11)..ingat saya tokey kedai buku ke??huhu..so tak jadi beli ayam..beli sayur je sbb harga standard..satu perkara pelik kat sini,barang2 kat supermarket lagi mahal dari barang2 yang jual kat kedai..barang2 ni akan jadi murah bila ada promo je..takda la murah mana..kurang 50sen or seringgit gitu je..(tak mcm msia..paling koman pon ade buy one free one..)kalau kat sini..jarang sangat la nak ade promo macam tu..tapi yang best sebab ada banyak barang..(selain tu boleh telek2 barang..ni cara2 untuk saya tahu barang2 dalam bahasa arab apa istilahnya)

tengah2 window shopping..tetiba nampak tembikai..huhu..


tips untuk tidak boros bila gi shopping : makan dulu sebelum pegi..sebab bila dah kenyang takda la teringin nak beli mende2 lain..tapi kalau bab shopping baju or kasut..bawak duit cukup2 je..nnt over spent..nnt membazir pulak..korg nk jadi geng syaitan??

syaitan pesan.."selagi mana korg lupa Allah..syaitan takkan melupakan korg"

6 comments:

haziq said...

besaaanye tembikai.. beli 1 je bole hidup sebulan.. haha.. xD

Saya said...

haha..kiteorg klu x habis mkn,buat jus..mmg klu sekali beli,mkn smpi muntah...ekeke

zulaikha zulkifli said...

whoaaaa. i looiikkeeeee tembikarrrr... eh salah tembikaiii... emmm sdpnyeee...emmmm...emmmm...(sambil membygkan tgh mkn. HAHA!)

Saya said...

klu mkn time sejuk lg syok..

Linda Abdullah said...

Emmm sedap nya tembikai, besar plak tuu..hikhik

ismail said...

king of tembikai!