Thursday, May 28, 2009

adoiii..


Time Datuk bagi speech kat diorg

(biarlah..memang cerita ni dah nak basi..tapi nak cite jugak..ehe)

ok..alhamdulillah..the talk went great..pukul 10 pagi after chatting with my sister,bertolak pergi embassy sebab nak follow diorang ke Casablanca.I wanted to say thank you to kak ain for the moral support..

saya : ainnnn..aku takut la..
k.ain : apsal ko takut??diorang tu semua hantu ke??
saya : takde laa..tapi Datuk ada..
k.ain : ooooo..habis tu Datok tu hantu la??
saya : ishhh..bukan la..
k.ain : habis tu..apa yang ko nak takut..tu semua minda ko je...(bla..bla..bla..perempuan dan bebel..tak boleh dipisahkan..umpama lipstik dengan bibir-peribahasa baru..huhu)

lepas bertolak ke Casablanca..janji program start pukul 2..tapi..biasalah mereka ni..tapi yang ni bagus sikit la..sebab program start lewat setengah jam je..kalau tak..mau sampai sejam dua kene tunggu..(tolong jangan baca dengan nada mengumpat ya..kita kene amik iktibar..PUNCTUAL..!huhu~saya pon ada je lewat)



bile tengok gambar ni..mcm saya ckp sensorang je dgn minah tu..ekek..


Tapi Datuk dah warning awal-awal..sebab takut ramai tak datang since ada student2 yang buat mogok pasal exam..Datuk cerita, pernah sekali dia dijemput untuk bagi talk pasal bisnes kot..tapi nak tahu berapa orang yang datang??10 orang je..ape??dia ingat Ambassador ni MEMBER LAMA ke??Sebab mula-mula janji..jemput ramai orang..program gempak la..ape la..last2 macam angin je..(sila abaikan kutukan yang ada ya..sebab saya sedang melalui fasa pembencian orang morocco)


then lepas habis talk..Datok belanja kitaorang makan..serious..hari tu rasa macam bos je..ekekek..yerlaa..gi sana naik kereta ade 4 orang..Torik(pemandu dan bodyguard yg cool),Encik Omar (asst.) Zahirah (Personal asst)..dan saya (BOS)--->abaikan..ni semua berangan..

pastu bagi talk..lepas talk..dijemput makan dalam bilik VIP..lepas tu datuk belanja..gagaga..
bak kata kakak sedaraku.."beranganla..sebab ianya PERCUMA"

4 comments:

ekramhakim~ said...

lepas makan..makan..lepas makan..diblanja makan lagi..berapa banyak makan daa...eheh

mabrouk kak! takde gambar k?

Saya said...

lepas ni nak tunggu naib pres pulak belanja mkn..ekeke


gambar ada berapa keping je..PA akak yang disayangi lagi dikasihi tu lupe nak amik gambar banyak2..pastu gambar akak ade 2 keping je..sabar je la..huhu

ekramhakim~ said...

oo..patutnya PA akak tu kene bagi makan banyak skit..=D

"Beranganlah..kerana dia percuma.."

kalaulah makan tiap2 kali percuma..=)

zulaikha zulkifli said...

bagi talk for what?

wah kalo bab makan2 nih memang seronot, lagi2 yang percuma kan. tetiba makanan tu jadi sedap dan bes! ahaks.