Monday, May 30, 2011

Boleh terima tak?

hari ni ada mood nak update blog..sebab firstly roomate saya semua tak ada..avi n nita pergi Rabat sebab diorang ade interview untuk TEMUS (kira macam tenaga pelajar untuk tolong para haji di Mekah nanti) best kan diorang..boleh pergi haji..dalam masa yang sama tolong orang.. Mintak-mintak la Lembaga Tabung Haji Malaysia terbaca post ni so that satu hari nanti diorang pon terfikir nak buat program macam TEMUS ni dan bagi peluang kat pelajar-pelajar untuk lalui dan aplikasi ilmu diorang melalui program TEMUS macam student Indonesia (beranganlahh...)

So memandangkan mereka balik Rabat,saya keseorangan dalam bilik dan tak ada geng nak borak2 and cerita2 melainkan laptop ni..(ade je student2 asrama lain..tapi malas nak pergi kepoci2 dengan mereka)

Sejak dua menjak ni saya sangat2 busy sebab exam final nak dekat..assignment berlambak2 yang amat sangat..dah 2 malam kot tido kul 1pagi bangun kul 5 pagi then tak tidur dah seharian..(fuhh..sangat membanggakan)

So semalam lepas-lepak kat rumah Amal, kawan baru saya (nanti saya cerita..)..dalam pukul 4 saya minta diri untuk balik asrama..so sampai-sampai je kat hostel terus buka laptop dan sambung buat keje sekolah..dalam kul 8 malam gitu,kawan arab dari blok sebelah ajak makan malam..wah..gembira bukan kepalang.. sebab tak payah nak masak malam ni..hekhek..

Lepas solat maghrib,saya pergi bilik kawan yang jemput tadi..bila sampai2 je..terkesima saya..ingat makan malam..rupa-rupanya dia ajak MINUM TEH sambil borak-borak makan popcorn..

sabar je la makcik..so lepas habis minum teh,saya mintak izin nak balik bilik..(dalam kepala dah fikir nak masak sardin dengan bubur..fuhh..bestnye makan panas2..letak cili n carrot)..yerla..kang lepak lama-lama kat bilik diorang nampak bebenor nak tunggu makan malam..huhu..

sampai2 je kat bilik, terus serbu gas..tengok2 gas habisssss...!!tapi time tu tak putus asa lagi..
siap2 untuk gi kedai sebab nak tukar gas..sampai je kat kedai,pakcik kedai cakap gas habis..!!esok petang baru lori gas sampai..

Balik bilik dengan seribu kehampaan..last-last sambung buat keje sekolah and minum air masak je..sampai la pukul 3 pagi..then tido..

pagi tadi ade kelas dari pukul 8 sampai kul 12 tengah hari..konfem2 la tak sempat nak breakfast..sempat minum air je dua gelas..lepas kelas ade discussion pasal assignment sampai pukul 3 ptang..dengan harapan balik asrama,singgah kedai pakcik Sussi nak beli sandwich ke ape2 yang boleh lapik perut..tapi..sampai2 je kat kedai Sussi tu,dia punya gas pon habis..so dia tak masak sandwich hari ni sebab lori gas tak datang lagi..


BOLEH TERIMA TAK??

oklah..nak gi cari makanan kat luar asrama jap..

9 comments:

sizuka[Izzati] said...

sabor je lah.punya nak kata dugaan kan.sabor ye :)

Bonda said...

hehehehe..

takpe,, ok la tu... jgn makan mlm.. :) lain kali ready kan biskut kecik2 yg mcm pocket biskut tu letak dlm bag.. kalu jd mcm ni atleast ada biskut..

Anyway.. ha lama tak update..

fiey said...

wakakaka..tu la..kau slalu sgt perabeh ges!!laen kali buat lagi kek kukus dalam periuk kan ges maken cepat habes..haihihihi..

sabo jer lahhh!

Saya said...

cik sizuka..
malam tu perut dah bunyi2 dah..kesian..tp sbb xde makanan punye pasal..tahan je la..

Saya said...

kak ain..

sebab kalau lapar tak sedap nak makan mende manis2 ni..sini takda biskut best2 macam kat msia..sini semua biskut manis2 lps tu kalau perisa coklat rasa macam gula je..rasa tertipu je nnt..

tu la..update pon..hehe

Saya said...

fiey :

hahahah..aku pon rasa sebab aku masak kek kukus dalam periuk tu..tu pasal gas habis..

Cik Amy said...

hohoho sbr je la T_T

zAhrauna said...

haha.. comey lah kak! saya pun ad kisah pasal gas ni.. muahaha.. nway.. tergelak sy bc kisah akk.. keke.. lucu.. isk2! dah habes pekse.. nk dtg FES lah.~~

ASaDa RyutaRo said...

dugaan sungguh. memang takde rezeki nak makan la tu. sabor je lah.. semangat kemas2 nak g beli gas, alih2 dah habis. yang tak boleh terima tu, kedai sandwich pun hbs gas! hahaha...