Tuesday, April 6, 2010

apa-apa sahaja

Assalamualaikum..

ni entry untuk bulan ni..hikhikhik..

xdela..

sekarang saya dah tanam azam..(kesian azam..tak sempat mati lagi dah kene tanam..huhu)

saya nak update blog sekerap yang mungkin sebab nak isi masa saya..dulu tujuan saya buat blog ni supaya keluarga saya yang berada di Malaysia tu boleh baca..khususnya mak saya..at least dia tau macammana kehidupan harian saya..

Pernah sekali tu sebulan saya tak call family saya kat Msia,tak online YM dan tak update blog.. tiba-tiba kakak saya hantar SMS..nak pastikan samada saya masih hidup atau tidak di Morocco ni..waktu tu rumah kami ada masalah dengan internet..Terharu saya bila dapat SMS tu..hehe.. tak sangka korang sayang padaku..~~

Sehingga la pada suatu hari setelah sekian lama saya tak update blog..dan kebetulan hari tu saya masukkan entry baru.Saya pon telefon mak saya,tanya khabar dia,borak-borak sikit (dan gossip2 sikit)..Lepas tu saya cakap kat mak saya : "mak..sheah dah update blog.."

mak : oh..ye ke?bagus la..
saya : hehe..
mak : Tapi apa yea link blog sheah??mak dah LAMA TAK BUKAK
saya : (terkesima)~~APAKAH??

saya : cet..ada ke patut boleh lupa.. ni ha.. "www.thesilentsins.blogspot.com"
mak : (gelak nakal).. sebab bila mak bukak je entry sama.Tu yang mak dah tak bukak-bukak dah.

moral of the story,kalau anda malas,orang akan lupakan anda..hukhukhuk..~~


2 comments:

AN-NISA' said...

nasib bek ur mom lupa address blog..kalu die terlupa die ade ank lgi sorang kt morocco camne?? hehe

*gurau jerk

Saya said...

nangis la..dah la dia x bg blk msia lagi eventhough dah abis bljr..hukhuk