Friday, January 1, 2010

tahun baru??

Tahun Baru..

Apa yang anda rasa apabila tibanya tahun baru??

Saya pasti ada yang gembira kerana hari tersebut adalah hari cuti..

Kalau baca blog atau status facebook,semua orang cerita pasal azam tahun baru mereka..

Bagus2..

Janakan "produktiviti" dalam diri anda..

seperti yang telah disarankan oleh Allah subhanahu wa taala dalam surah Al-mukminum ayat 115 yang bermaksud :

" Maka adakah patut kamu menyangka bahawa Kami hanya menciptakan kamu (dari tiada kepada ada) sahaja dengan tiada sebarang hikmah pada ciptaan itu??Dan kamu (menyangka pula) tidak akan dikembalikan kepada Kami?
Nescaya itu dengan adanya "saranan" itu,marilah kita sama-sama meningkatkan "modal insan" supaya menjadi insan yang tak dapat diungkap dengan kata-kata dan hamba yang berguna..

Kalau orang tanya saya apa yang best tentang Tahun baru..(selain dari azam2 yang cuba saya kotakan) adalah..




TAHUN BARU MENANDAKAN BIASISWA UNTUK SESI NI DAH NAK MASUK..!!


hehehe..yay..!!zaman kefakiranku akan berakhir..huhu..

4 comments:

H.A.N.I.E said...

umak aii..tu berapa juta tu..
hahaha

ekramhakim~ said...

wah tak lama jugak rabat akan ada haflah kesyukuran..eheheh=P

Saya said...

hanie..

tak sampai berjuta2 pon..baru 10 riban morocco je..entah bile pihak penaja nak bagi berjuta2 ni

Saya said...

ekramhakim..


doala kami lulus sem ni..nnt leh buat haflah najah sekali..huuh