Monday, September 21, 2009

salam aidilfitri


assalamualaikum..


Kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri..Maaf zahir dan batin..

Tema : Merah makngah..

Tahun ni kebetulan sebab semua adik-beradik boleh kumpul..so kami pon buat la baju tema..pilih punye pilih..so merah la berjaya memikat hati..

pagi raya kiteorg gi sembahyang raya..lepas solat hari raya kiteorg gi kubur arwah nenek sy....lepas ke kubur..gi umah Dr.Noriah..umah dia cantiiiikk...mcm istana

lps gi umah Dr.Noriah..kiteorg gi umah owner tadika yg sy pegi belajar dulu zaman muda-muda..anak dia kawan abg sheman (abg ke-2 sy)..borak-borak lama jugak..rendang hitam n kuah kacang dia sedaaaaaap...

Lepas gi umah makcik ni..kiteorg gi umah moklong n ayah long..nak tahu x jumpa ape???jumpa satay sama nasi dagang..perut sy yg sebenanrnya dah kenyang jadi tak kenyang balik secara otomatik...sedaaaaaaaaaaaappppp....

dah nak meletop perut n memulas kat umah moklong..lepas solat n melegakan diri (huhu..tu la belasah lagi banyak2..) kiteorg bertolak ke hospital..makcik saya sakit..anak dia bljr sama tempat dgn saya..kesian..hr tu nampak tenat..tapi hari ni dah segar dah..lega tengok dia dah boleh cakap..dia terkejut tgk kiteorg semua merah menyala..huhu

lepas beraya kat hospital..kiteorg balik umah..tengok kak ain ada..adam happy je..comel..pakai pink..malam yang kami ke jln Tar tu tak jumpa baju melayu kaler merah untuk dia..so warna pink pon boleh la..

lps baring-baring,kiteorang gi umah auntie badariah..jiran selang serumah dr rumaho sy..dia masak lain dari yg lain..so sgt bagus..asyik makan rendang je..kali ni ade sambal udang dan ikan kering...sedaaaaaaaaaaap..huhu..

so lepas semua org kembung macam buaya..kiterog pun terfikir..nak tangkap gmbar potret untuk family..sebab semua org ada..lagipon last gambar yg kami amik bila semua orang cukup dalam 19 tahun lepas..tapi mak kata saya spoilkan gambar..dah la ada satu jer..spoil pulak..cina tangkap gambar suruh ready..bile snap tgk ade org buat stunt pulak...



abg aidil ckp kedai cina yg kat Melawati depan tu bukak raya pertama..so call abg sheman..sbb dia gi beraya kat mana ntah..

tunggu punye tunggu,abg sheman pon sampai umah kul 9.15 mlm..kiteorg pon kelam-kabut siap2..lps siap2..terus kuar..elok2 je sampai depan kedai cina tu..dia dh start nak tutup grill kedai..so mmg tak dapat la..kedai2 lain tak bukak..so pasrah je la..

mak dah muka frust..adam siap dah tidur..last-last sy dgn abg shezal pon plan..setting tempat..akhirnya dapat jugak gambar potret..last2 jadi ketagih tangkap gambar..siap tangkap gambar luar umah lagi..huhu...

so okla..selamat hari raya yer..sape yg nak buat openhouse tu jangan lupe jemput saya..


4 comments:

Wardatulhamra said...

Wah!
Cantik laa theme colour femili akak.

Sy tahun nie HIJAU je.

Eheh.

Tahun depan nk try merah plak, cantik!

pssst.. Nape Adam tido? Letih ya?

umie_456 said...

mak oii merah makngah btul ko...

makin cantik plk aku tgk ko..haha..

dgr cite wat bisnes tart,hehe ape pun tart ko mmg best..

Saya said...

ada dua teori yg boleh menjadi kesimpulan ke atas prilaku adam..satu sebab dia penat..satu sbb terikutkan mak dia yg suke tido..aahaha

Saya said...

umie..

ko ni sape??puji lebih2 ni..aku xde duit besar la nak bg duit raya..huhu

apa2 hal thanx..klu boring2 meh la dtg beraya umah aku